Çeşme Weekend Yol Bisikleti Sürüş Antrenmanı

Date : 30-11--1 - 20-09-2019

Location : Çeşme/İzmir

https://cesmeweekend.org/tr/cesme/festival-aktiviteleri

Event

20 Eylül Cuma - 100KM

30-11--1 / 20-09-2019

Quota Left : 95

0 ₺
21 Eylül Cumartesi - 55KM

30-11--1 / 21-09-2019

Quota Left : 86

0 ₺
22 Eylül Pazar - 40KM

30-11--1 / 22-09-2019

Quota Left : 87

0 ₺

Organizer

MCR Racesetter

Yarışmacı İlişkileri

+905332948860

http://www.mcr-racesetter.com

All Activities
Registered participants
Bu bir yarış değildir, ortak antrenman etkinliğidir! Trafiğe açık yollarda yapılacaktır. Katılan her sürücü ortak sürüş kurallarına uymayı ve liderin arkasında sürmeyi kabul eder.

Sürüş Kuralları

 

*Kask takmak antrenmana katılan herkes için zorunludur.

 

*Bisikletiniz ve ekipmanlarınız bakımlı, lastiklerinizin havası tam olmalı, lastikleriniz çok eski olmamalıdır.

 

*TT bisiklet kullanıcıları drafta girmeden, grubun arkasında en az 3 bisiklet boyu mesafe bırakarak binmelidir.

 

*Her grupta lider bisikletçi vardır. Lider bisikletçinin tur içinde yönlendirmeleri esastır. Bisikletçiler ağırlıklı olarak tek sıra, lider bisikletçinin izin verdiği yerlerde 2 sıra halinde sürüşü gerçekleştirir. Bu bir yarış değildir, sürüş güvenliği önceliklidir.

 

*Sürüş sırasında çizgi korunmalı sağa ya da sola ani manevralar yapılmamalıdır.

 

*Grup içerisinde iki bisikletli arasındaki ideal mesafe yarım tekerlek boyu kadardır. Mesafe arttıkça draftan yararlanma etkisi azalır, azaldıkça ise kaza riski oluşur.

 

*“Wheel overlap” tabir edilen, ön tekerleğinizi öndeki bisikletçinizin arka tekerleğinin yanına getirme hareketi yapılmamalıdır.

 

*Ayağa kalktığınızda hızınızda ani, geçici bir düşme olur, bu durumda arkanızdaki bisikletçi, ön tekerleğini sizin arka tekerleğinize çarpıp düşebilir. Grup içinde giderken ayağa kalkılmamalıdır. Ayağa kalkma ihtiyacı oluştuğunda (vücudunuzu esnetmek, rahatlatmak için vb) arkadaki sürücü ayağa kalkacağınız konusunda uyarılmalıdır.

 

*Herhangi bir sebeple grup formasyonu terk edilecekse diğer bisikletçiler ‘yüksek sesle ve elle’ uyarılmalıdır.

 

*Gıda tüketimi için grubun arkasına geçilmelidir.

 

*En öndeki bisikletçi, grubun gözüdür. Yolda grup için tehlike oluşturabilecek şeyleri (çukur, tümsek, yağ birikintisi, yaya, araç vb) elle işaret ederek ya da gerektiği durumlarda bağırarak gruba haber vermekle sorumludur. İşareti gören gruptaki her sürücü bir arkasındakine aynı işareti vermek zorundadır.

 

*Grupta arkaya geçmek için önce arka sürücüye elle işaret edilerek sıranın boş olan tarafına doğru açılıp grup ile mesafe sağlandıktan sonra yavaşlayarak arkaya doğru geçilmelidir.

 

*En önde süren bisikletçi pedal kesmemelidir.

 

*Grubun arka sıralarındaki bisikletçiler ise, arka tarafta olan gelişmeleri en öndeki bisikletçiye iletmekle yükümlüdür (gruptan kopan bir bisikletçinin var olduğu, arkadan yaklaşan bir araç olduğu, birisinin lastiğinin patladığı vb).

 

*Zorlu tırmanışlarda grup dağıldığında, rehber bisikletli grubun toparlanması için bekleyecektir.

 

*Mekanik arıza ya da lastik patlaması durumlarında en yakın bisikletliye rehbere iletilmek üzere haber verilir, grup devam eder. Lastiği patlayan bisikletçi arkadan gelen rehber araca haber verir. Araç sorunu çözdükten sonra bisikletçiyi gruba yetiştirir. Çözemez ise bisikletli araca alınır.

 

*Bir bisikletçi eğer sürüşe devam etmek istemezse araçta yer varsa araca alınır, acil bir durumu yoksa turu takip eder.

 

*Bir bisikletçi gruptan hızlı gitmek istiyorsa gidebilir, ancak grubun önünde gidenler için rota yönlendirmesi yapmak mümkün olmayacaktır. Bisikletçi rehbere haber vererek, sola açılarak, güvenli mesafeye geldikten sonra hızlanıp grubu geçer.

*Grupta tutunamayacak durumda olan ve daha yavaş gitmek isteyen bisikletçilere grup rehberi gerekli yönlendirmeleri yapacak, yardımcı olacaktır.  

*Sürüş sırasında yaşadığınız bir sorun olursa mutlaka lider bisikletçiye ya da diğer rehber bisikletçiye iletin.